Σωθήκαμε! Η Μπιρμπίλη πρασινίζει χωριά και νησιά


Ανακοίνωσε χτες η κυρία ΥΠΕΚΑ «Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης για Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες» (Η αναλυτική παρουσίαση, η συνοπτική παρουσίαση και το Πράσινο Νησί και το Πράσινο Χωριό — μονταρισμένα από Απατεώνες, που απευθύνονται σε Ηλίθιους)

Το ότι η χώρα διαλύεται και η κυρία Μπιρμπίλη ασχολείται με τα δικά της, καθ’ εαυτό, δεν με ενοχλεί.  Έτσι θα έπρεπε να είναι. Το ότι λέει αρλούμπες, επίσης είναι δευτερεύον.  Αυτήν έβαλε ο Πρωθυπουργός, καλύτεροι άνθρωποι έχουν κάνει σοβαρότερα λάθη.  Το ότι ασχολείται με πρασινίσματα όταν αμφισβητείται εθνική κυριαρχία, δεν ξέρω εάν είναι προδοσία, ή πονηρός πασοκικός αντιπερισπασμός.

Ούτε είναι η πρώτη φορά που «Υπουργός» υποτιθέμενης Ελληνικής Κυβέρνησης λειτουργεί σαν ατζέντης ξένων συμφερόντων.  Η Ελλάδα είναι γεμάτη τέτοιες ιστορίες από το 1945 (ή το 1770) και μετά. Μέχρι το 1989, υποτίθεται ότι είμαστε δέσμιοι γεωπολιτικών επιταγών και επιλογών του Ψυχρού Πολέμου.  Από το 1990 και μετά είμαστε δέσμιοι των εμπορικών συμφερόντων 2-3 Γερμανικών εταιριών.  Δεν είναι η πρώτη Υπουργός η κυρία Μπιρμπίλη που σκίζεται να εξυπηρετήσει Γερμανικά συμφέροντα, αλλά είναι η πρώτη που δίνει Γη, Ύδωρ και Πειραματόζωα, και όχι απλά παχυλά κοντράτα για …υποβρύχια, ας πούμε. Να δοκιμάσουμε συστήματα, μπαταρίες, δεξαμενές, βαλβίδες, για να είμαστε έτοιμοι για εμπορικές εφαρμογές το 2030.


Θέλει η Γερμανία να βάλει καλώδια προς την Αφρική;  Μέσα η Υπουργός.  Θέλει η Γερμανία να βάλει πολλά φωτοβολταϊκά;  Μέσα η Υπουργός. Θέλει η Γερμανία να τεστάρει συστήματα και υδρογόνα και μπαταρίες, ζωντανά, σε κάποια νεοπτωχική ελληνική εκδοχή;  Μέσα η Υπουργός.  Θέλουν οι Γερμανοί ή οι Γάλλοι την Κρήτη;  Μέσα η Υπουργός. Θέλουν οι Ισπανοί την Χίο; Μέσα η Υπουργός.  Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει.

Και πρόθυμοι σύμμαχοι οι οικοπαπαγάλοι που διαφημίζουν από   «συμμετοχή των πολιτών και με σεβασμό – προσαρμογή στις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού περιβάλλοντος» και τις γνωστές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της συμπαθούς τάξης της Τοπικής (Επιδοτούμενης)  Μαφίας.  Αιολικά, φωτοβολταϊκά, και καμία τοπική αρπαχτή γιατί έχουμε και αναδουλειές.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s