Οι κατά Παπακωνσταντίνου πυλώνες της ανάπτυξης

Ο Παπακωνσταντίνου μπορεί και να αποδειχθεί από τους πιο μοιραίους Ελληνόφωνες αυτής της χώρας.  Το κατά πόσο τα πιστεύει αυτά που λέει, ή κατά πόσον είναι His Master’s Voice, θα το μάθουμε …αργότερα.

Με υπερδιπλασιασμό των ανεξόφλητων λογαριασμών της ΔΕΗ σε €819 εκατομμύρια, και με κάθε επίσημο ή ανεπίσημο δείκτη να λέει για περαιτέρω φτώχεια και ύφεση,  μιλάει για ΑΠΕ σαν πυλώνα ανάπτυξης.  Οι ΑΠΕ ποτέ και πουθενά δεν έχουν υποκαταστήσει συμβατικές μονάδες.  Οι ΑΠΕ, άσχετα εάν οι προωθητές τους λένε ότι παράγουν ρεύμα, δεν υποκαθιστούν καν συμβατικά καύσιμα, και όπου το κάνουν, το κάνουν σε πολύ μικρότερο ποσοστό  Η ιδέα ότι θα μειώνει το κόστος του ρεύματος από αέριο, είναι η ίδια με αυτήν του Περιστέρη και του Κάπρου. Θα πάει το ρεύμα από τα €35 στα €150 την μεγαβατώρα, και με φρέσκο κόστος €1,5-2 εκατομμύρια ανά φρέσκο εγκατεστημένο MW (εξοφλητέο μέσα από λογαριασμούς ΔΕΗ) θα μας πετύχει μείωση κατά 3-5%. στην μεγαβατώρα.   Αν ο Παπακωνσταντίνου δεν καταλαβαίνει αυτά τα νούμερα, να εύχεται να μην είναι στην Ελλάδα όταν τα καταλάβει ο λαουτζίκος.  Το ότι η Αντιπολίτευση δεν τα καταλαβαίνει και δεν αντιδρά, κάτι μας λέει για την Αντιπολίτευση.

Με την επινόηση ότι θα καίμε αέριο για ισχύ βάσης (την νύχτα),  θα αποτελειώσει την όποια βιομηχανία έχει απομείνει.  Μιλάμε για πρωτοφανή και εγκληματική αναισθησία, πρωτοφανή και εγκληματική συναίνεση σε αυτοκαταστροφή,  άσχετα από το ποιός του δίνει τέτοιες εντολές. Και εάν βρει τρόπο να κρατήσει λιγνιτικό ρεύμα για την βιομηχανία, απλά θα σβήσει τα φώτα, την νυχτερινή θέρμανση ή τον νυχτερινό κλιματισμό, για τους υπόλοιπους.  Και προφανώς δεν καταλαβαίνει τον φαύλο κύκλο αυτών των ενεργειών.  Οπότε μιλάμε για πρωτοφανή και εγκληματική βλακεία.

Δεν είναι πια θέμα «θα μειωθούν οι ταρίφες» ή «θα ξεσηκωθεί ο κόσμος».  Εγώ λέω ότι κανείς δεν θα μειώσει τις ταρίφες, και κανείς δεν θα ξεσηκωθεί. Απλά κανείς ή σχεδόν κανείς δεν θα έχει ρεύμα. 

Όχι φ/β και αιολικά δεν θα αποσβεστούν, δεν θα αποσβεστεί ούτε ο λαθραίος χωματόδρομος, το ανεμοδούρι, και τα χαρτόσημα της αίτησης.   Ξέρω ότι τα λαμόγια παίρνουν άδειες και ψάχνουν για πλούσιους να τις μεταπωλήσουν. Και ποιός θα έρθει βρε ηλίθιοι να σας τις πάρει;  Ή θα βάλετε εσείς τα 4 δις για να τις υλοποιήσετε;

Η φωτό είναι από εδώ, μέσω ΜΚ, που ευχαριστώ.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s